Despre ofertele de tip early booking deja stiu cu totii ce presupun. In ultimii ani, astfel de maniere de organizare pentru o vacanta au insemnat sansa unora de a prinde reduceri de pret la serviciile dorite. Se practica atat cand vine vorba de cazare, cat si cand vine vorba de pachetele turistice in sine, cu deplasari si locatii trecute pe itinerariu.

Iata ce trebuie sa stie cei care isi doresc sa se bazeze pe o astfel de metoda de planificare a concediului:

  • Un pachet early booking isi dovedeste eficienta si diferenta de pret daca este accesat cu cel putin 6 luni inainte de termenul propus pentru a calatori. Pe principiul “primul venit, primul servit” alegerea de acest gen permite ca aspectele complexe legate de cazare sa fie posibil de identificat dupa bunul plac, fata de perioadele aglomerate cand te multumesti cu ce gasesti.
  • Plata acestui tip de pachet nu este una singulara ci se stabileste in functie de pretentiile fiecarei agentii in parte. Asadar, trebuie sa intrebi care este procedura. Sunt si cei care accepta plata in rate, unii percep doar un avans pentru ca diferenta sa fie platita la timpul la care te cazezi.
  • De regula cele mai semnificative reduceri sunt pe timp de iarna, cu prelungire pana in perioada aprilie-mai, in functie de timp, de sezon, evenimente, etc. Daca realizezi o calatorie in tara, in zone urbane, ai cu atat mai multe optiuni de cazare. Luand exemplul nostru de inchiriere in regim hotelier, indiferent de perioada din an vom avea la dispozitie optiuni de cazare, intrucat locatiile noastre sunt diverse prin Bucuresti. Afla mai multe despre asta aici.
  • Prefera cautarea unei oferte de acest gen incluzand date din timpul saptamanii. S-a creat un tipar al turistilor ce prefera mai degraba cazarea intr-o locatie incepand cu ziua de sambata sau duminica. Astfel de pretentii cresc pretul unui sejur, fie el si de tip early booking. Prefera in schimb sa iti incepi vacanta cu ziua de luni sau oricare zi din timpul saptamanii, pentru a avea parte de posibilitatea accesarii unui pret mai mic.
  • Nu fi suspicios. Early booking ii ajuta pe cei din domeniu sa isi asigure un grad mai mare de ocupare a spatiilor de cazare, in orice perioada din an. Pentru ca majoritatea turistilor se concentreaza pe perioada verii si aglomereaza numai in acele luni, se necesita o maniera de a-i atrage si de a le face cunoscut faptul ca avantajele pot fi si financiare cand aleg alte perioade de cazare.
  • Ai un termen maxim pana la care poti plati o anumita parte din sejur, precum si o data limita la care mai poti modifica pachetul ales. Trebuie doar sa te informez despre asta, sa intrebi care este politica agentie in cauza. Chiar si cand se vor dori zile in plus la cazare nu te baza pe ideea ca te vor accepta imediat, pentru ca tine de organizarea pe care si-o fac unitatile de cazare.

Reducerile masive sunt cele care indeamna la planificarea unei vacante cu oferte de tip early booking. Doar ca, cel care practica acest mod de organizare trebuie sa fie sigur pe perioada de timp in care isi va lua concediu. In cazul in care apar lucruri neprevazute, desigur ca recuperarea unor avansuri  nu poate fi posibila. Asadar, early booking-ul obliga oarecum la planificare minutioasa. Nu te speria, daca esti genul mai spontan poti totusi sa beneficiezi de ceva oferte, intrucat last minute este alternativa.

Odata ce ai aflat si care sunt avantajele unui early booking poti incepe sa planifici urmatoarea vacanta.

Suna
Contact